Bakery Advanced Training Diploma - 13 týdnů
Ecole Lenôtre
Klíčová informace
Umístění kampusu
Rungis, Francie
Jazyky
Angličtina, Francouzština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
13 týdnů
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 15 000 / per course *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* poplatky za 2 certifikáty - 13 týdnů lekcí a 2 až 6 týdnů - pracovní stáž DPH vč
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Kurzy pokročilého školení v Bakery na škole kulinářského umění Lenôtre jsou určeny pro dospělé, kteří chtějí trénovat nebo změnit povolání:
- Fandové a nadšenci, kteří chtějí změnit kariéru.
- Mladí profesionálové.
- Profesionálové, kteří obchod na chvíli opustili.
Vzhledem k intenzitě tohoto programu musí být každý kandidát skutečně motivován kariérou v cukrářském průmyslu nebo obecně v gastronomii.
Cíl
Cílem je rychle dosáhnout vysoké úrovně kvalifikace za 15 týdnů, včetně stáže. École Lenôtre vám poskytne základní metody a základní techniky v pekárenství potřebné k zvládnutí jeho dovedností.
Naše silné stránky
- 13 týdnů intenzivních kurzů (520 hodin, 40 hodin týdně).
- Výcvik byl zaměřen na opakování specifických technik, nezbytných pro zvládnutí umění pekárny.
- Velikost třídy omezena na 12 účastníků.
- Dvoutýdenní stáž v provozovně Lenôtre.
Dvoudílný výcvikový kurz
- «L'Essentiel» Práce na základních receptech a technikách v pekárně 6 týdnů
- «La Maîtrise» Práce na receptech a propracovaných pekařských technikách 7 týdnů
Stáž: 2 týdny pracovní stáže za účelem objevování profesního světa a uplatnění praktických dovedností získaných během školení.
Registrace a detaily poplatků
Poplatky za pokročilé školení
Poplatky za 2 certifikáty (13 týdnů školení + 2 až 6 týdnů stáže) : 12 500 € bez DPH. (15 000 € včetně DPH)
Poplatky za certifikáty
Certifikát « L'Essentiel » : 5 703 € bez DPH (6 588 € včetně DPH)
Certifikát « La Maîtrise » : 6 797 € bez DPH (7 812 € včetně DPH)
Registrace
Žádost o registraci musí obsahovat všechny následující dokumenty:
- Vyplněný registrační formulář (který vám bude zaslán e-mailem na vyžádání)
- Kopie oficiálního vládního průkazu totožnosti
- Životopis
- Průvodní dopis
Po obdržení těchto dokumentů uspořádáme osobní rozhovor, video nebo online rozhovor s cílem posoudit vaši motivaci a posoudit nezbytné předpoklady pro zahájení školení. Vzhledem k omezenému počtu míst v každém zasedání (maximálně 12) doporučujeme zaregistrovat se minimálně 3 měsíce před začátkem kurzu.
Další datum zahájení
- 26. února 2024 , vyučováno ve francouzštině a angličtině
- 2. září 2024 vyučováno ve francouzštině a angličtině
Osnovy
Program
L'Essentiel
REALIZUJTE ZÁKLADNÍ RECEPTY A TECHNIKY boulangerie (6 týdnů)
Cílem tohoto modulu je umožnit studentům naučit se základy pečení a zvládnout realizaci základů.
Praktické lekce:
- Technologie a studium různých druhů mouk
- Studium základních teplot
- Studium různých materiálů používaných v boulangerie
- Výroba chleba různými fermentačními technikami: poolish, organické droždí, pastové droždí, tekuté droždí (výroba mateřského a čerstvého droždí)
- Realizace různých režimů hnětení: pomalé hnětení, rychlé hnětení (vylepšené, intenzivní)
- Objev autolýzy a objemové fermentace.
- Školení různých druhů tvarování a dresinků podle chleba: bagety, krátké tyčinky, batardy, kulaté bochníky, korunky, malé jednotlivé chleby
- Objev různých metod fermentace (pomalá fermentace, řízená fermentace, přímá fermentace)
- Objev skarifikace
- Zahájení různých způsobů vaření podle velikosti chleba
- Chleby: Francouzský venkovský chléb, tradiční francouzská bageta, klasická bageta, kváskový chléb, žitný chléb, měkký chléb/barevný měkký chléb (pain de mie), speciální chleby (žitný chléb, celozrnný chléb), korunkový chléb…
La Maîtrise
REALIZUJTE PROPRACOVANÉ RECEPTY A TECHNIKY boulangerie (7 týdnů)
Cílem tohoto modulu je umožnit studentům prohloubit své znalosti o boulangerie a osvojit si techniky nezbytné pro realizaci základů a klasiky Lenôtre House.
Praktické lekce:
- Prohloubení a praktická práce na kurzech modulu „Essential“.
- Realizace doplňujících propracovaných receptur:
- Realizace různých druhů tvarování a úprav dle vyrobených chlebů (bagety, batardy, miche těsto, korunkové chleby, jednotlivé rohlíky, fougasse, bochník)
- Zvládnutí nových chlebů, jako je sopečný chléb, otrubový chléb, cereální chléb, olivový chléb, sušený chléb, fougasse, zebrový chléb, zdobený chléb…
- Viennoiseries vyrobené: galette des rois, croissant, čokoládový chléb, rozinkový chléb, brioška
Stáž v provozovně
OTEVŘENÍ SE PROFESIONÁLNÍMU SVĚTU A UPLATNĚNÍ ZÍSKANÝCH DOVEDNOSTÍ (Trvání: 2 až 6 týdnů)
Cílem tohoto modulu je umožnit studentům objevovat profesionální svět. Tato zkušenost je povinná.
Stáž je zaměřena na:
- Posílení první předchozí zkušenosti
- Přijetí aplikace poskytované výuky
Ponořením se do světa gastronomie (v rámci výrobních dílen Lenôtre nebo s prestižními podniky mezinárodního věhlasu) budete moci plnit skutečné poslání ve funkcích, které budou v budoucnu vaše. . Významně se zapojíte do každodenního života společnosti spoluprací s profesionály, jejichž předávání znalostí a dovedností a sdílení jsou základními principy.
Na vyžádání možnost prodloužení stáže na 6 týdnů (max.). Na konci 2týdenní stáže musí být Lenôtre School Thailand předložena písemná zpráva, která bude součástí interního hodnocení stáže.
Certifikace „boulangerie“ bude vydána až po ověření každého z certifikátů a stáže.
Galerie
Ideální studenti
Předpoklady
Způsobilost pro tento kurz:
- Být ve věku 18 let nebo starší
- Mít minimální úroveň angličtiny nebo francouzštiny (úroveň B1)
- Znát základy hygieny a bezpečnosti v potravinářském prostředí
- Mít základní znalosti základního uvažování (výpočtů a logiky)
Poplatek za studium programu
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Diplom z Pečení a Pečení Umění (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Diplom v pečení
- Vancouver, Kanada
Certifikát v pečení a pečivu (BAKE)
- Barrie, Kanada
- Online