Přečtěte si oficiální popis

Chocolaterie Course

Kurz čokolády: 4 týdny teoretických a praktických lekcí s možností tréninku na vybraných čokoládových obchodech nebo řemeslných laboratořích

Tento kurz je vhodný pro ty, kteří chtějí otevřít obchod s čokoládou a pro ty, kteří se chtějí stát profesionálním mistrem Chocolatier. Kurz zahrnuje lekce v designu okenního displeje, tvorba uměleckých kusů na předvádění, stejně jako nové techniky zdobení čokolády. Kurz zahrnuje podrobné lekce drůbeže Master Chocolatiers, členové Akademie mistrovských čokolád a návštěvy výrobců čokolády. Kurz je v italštině a učitelé jsou podporováni tlumočníkem v anglickém jazyce .

Minimální počet účastníků: 12.

Doba trvání

Kurz trvá celkem 4 měsíce:

  • 4 týdny teoretických a praktických lekcí v Ústavu
  • 12 týdnů praktického výcviku (nepovinné) ve specializovaných laboratořích vybraných ICIF .

Ti, kteří se mohou zúčastnit kurzu, jsou:

  • Italští a zahraniční odborníci na potraviny a víno
  • Italští a zahraniční milovníci jídla a nadšenci

Témata lekcí

Pěstování kakaových bobů

  • Kakao na světě
  • Čokoláda, nekonečné tajemství: přeměna ze semena na čokoládu a čokoládu na čokoládu
  • Technický aspekt kakaa
  • Aromatické profily kakaa
  • Artisan používá čokoládu

Zpracování kakaa

  • Kakao: senzorická analýza 28 odrůd z celého světa
  • Pražení
  • Krakování fazole: příprava kakaového bobu z celého fazole na hroty
  • Mletí: nejprve mletí kakao
  • Recepty z čokolády a aplikace kalkulačního programu
  • Rafinace
  • Konchování
  • Profesionální temperovací technika

Složení, výroba a použití čokolády

  • Artisan Chocolate: pohled na různé techniky tání a zpracování
  • Manuální temperování čokolády: pohledy na mechanické techniky v kontinuálním cyklu
  • Formování čokolády pro duté pláště: příprava pralinek s různými výplněmi
  • Příprava výplní: ganáci, princi, kremini nebo želé
  • Čokoládové nátěry: pohledy na použití barev a kovů
  • Příprava drobných předmětů v modelované čokoládě
  • Zpracování saténové čokolády
  • Malé kousky pro prezentaci: realizace umělecké kousek pro prezentaci
  • Nové techniky pro čokoládovou výzdobu

Profesoři čokolády

  • Hloubkové hodiny s teoretickými a praktickými semináři pořádanými světově proslulými profesionálními cukrovary - Masters z Akademie mistrovských čokolád
  • Každý den jiný majitel Chocolatier připraví svou vlastní čokoládovou specialitu od jednoduchých přípravků až po nejklasifikovanější

Profesní praxe (volitelné)

Student si může vybrat, zda bude pokračovat v programu kurzu tím, že absolvuje stáž (stáž je dobrovolná) a trvá celkem 3 měsíce (12 týdnů) v cukrárnách nebo výrobcích čokolády, které předtím vybral Institut a patří do Akademie Master Chocolatiers.

Ve společnostech, které nemohou poskytnout ubytování, bude podle vlastního uvážení volit jinou společnost schopnou nabídnout ubytování, jinak může škola pomoci při hledání alternativních ubytování, která bude na náklady studenta společně s jídlem.

Poplatky

Poplatek za kurz Chocolaterie je 5 000,00 Euro. Je možné se přihlásit na dobu 1 týdne, poplatek za každý týdenní modul činí 1.500,00 Euro. Poplatek za kurz zahrnuje:

  • Ubytování v penzionu ICIF v malých apartmánech (sestávající ze dvou ložnic s 1, 2 nebo 3 lůžky a koupelnou) a snídaňového servisu po dobu 3 týdnů (týden 1, 3 a 4)
  • Hotel ubytování ve Vicoforte během 2. týdne s raňajkami a jídlem od pondělí do pátku, návrat do školy v sobotu
  • Stravování v ústavu od pondělí do soboty (škola je zavřená v neděli a na státní svátky)
  • Teoreticko-praktické lekce, jak je uvedeno v programu
  • Výukové materiály (brožury receptů, audio-video systémy atd.)
  • Potraviny a vinné výrobky pro výuku a ochutnávky
  • Použití vybavení a nádobí během lekcí v různých laboratořích
  • Kompletní šéfkuchařská uniforma: šéfkuchařská bunda s logem ICIF , pár šéfkuchařů, zástěra s logem ICIF a bandana s logem ICIF
  • Pomoc při přechodném povolení k pobytu a pro italské daňové identifikační číslo
  • Autobus do / z Vicoforte pro 2. týden
  • Diplom z Ústavu po ukončení kurzu

Vše, co není výslovně uvedeno výše, není zahrnuto.

DODATEČNÉ POPLATKY NEZAHRNUTÉ V POPLATKU:

  • 50 € na zdravotní pojištění, které pokrývá základní zdravotní výdaje a výdaje, nebo se zotaví do nemocnice pouze za úrazy během pracovní doby po celou dobu trvání kurzu (pouze pokud student již neurčuje sanitární pojištění v jeho vlastním země).
  • 50 € pro ty, kteří mají v úmyslu využít skupinový autobusový transfer, pouze po příjezdu do Itálie, pořádaný ICIF institutem v neděli před začátkem kurzu, z letiště Milán Malpensa. Platba 50 EUR může být provedena v zůstatku kurzu bankovním převodem, nebo v hotovosti nebo kreditní kartou v kanceláři ICIF v první den kurzu.

Stipendia

Stipendia jsou k dispozici účastníkům italské státní příslušnosti, kteří mají bydliště v Itálii. Chcete-li zjistit, jak požádat, kontaktujte nás nebo zavolejte na Institut ICIF v Costigliole d'Asti.

Program se vyučuje na:
Angličtina
Italština

Zobraz 6 více kurzů z Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF »

Poslední aktualizace September 26, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sep 2019
Sep 16, 2019
Duration
4 měsíců
Denní studium
Price
5,000 EUR
Deadline
Podle místa
Podle data
Start Date
Sep 2019
End Date
Termín odevzdání přihlášek
Start Date
Sep 16, 2019
End Date
Termín odevzdání přihlášek
Start Date
Led. 2020
End Date
Termín odevzdání přihlášek

Sep 2019

Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date

Sep 16, 2019

Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date

Led. 2020

Location
Termín odevzdání přihlášek
End Date

ICIF Chocolaterie Course