Kurz na pizzu
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Klíčová informace
Umístění kampusu
Turin, Itálie
Jazyky
Angličtina, Italština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
12 týdnů
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 4 800 / per course
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Kurz na pizzu
Teoretické a praktické lekce o pizze: vynikající přísady, těsto, kvasnice, různé druhy pizzy, s možností tréninku v pizzerii středně vysoké úrovně.
ICIF vyvinul ve spolupráci s Akademií výrobců pizzy nový kurz: kurz na pizzu. 4-týdenní tréninkový kurz rozdělen do tří týdnů tréninku zaměřeného na pizzu s učiteli Masters Pizza Makers zaslanými Akademií výrobců pizzy a poslední týden školení pečiva s profesionály Pastry Chefs pověřený ICIF . Výcvikový program vám umožňuje prostřednictvím integrovaného přístupu mezi teorií a praktickými dovednostmi vykonávat povolání, které je považováno za populární, kulturní a společenský fenomén, který je typicky italský, v neustálém růstu jak v Itálii, tak iv zahraničí. Kurz je v italštině a učitelé jsou podporováni tlumočníkem v anglickém jazyce.
Minimální počet účastníků: 12.
Doba trvání
Kurz trvá celkem 12 týdnů:
- 4 týdny teoretických a praktických lekcí v Ústavu
- 8 týdnů stáže (volitelně) u pizzerie, které budou předtím vybrány institutem.
Ti, kteří se mohou přihlásit, jsou:
- Italští a zahraniční odborníci na potraviny a víno
- Italští a zahraniční milovníci jídla a nadšenci
Témata lekcí
Pizza: oblíbený italský produkt, který se stal celosvětovým společenským a kulturním fenoménem
- ICIF : referenční rámec
- Historie a tradice Pizza
- Profese výrobce pizzy
- Rostoucí trh
- Potravinové suroviny
- Mouka: klasifikace, druhy, jakost a použití
- Voda: zdroj, který má být zneužit
- Soli: výběr a správa základního prvku
- Složky: volba, která nás charakterizuje, význam sezónnosti a teritoriality
- Klasická pizza a pánská pizza
Těsto a kvasnice
- Dokazování: tajemství starého umění
- Přímé těsto.
- Těsto: kvašení a kynutí
- Těsto: fáze zrání.
- Těsto a podpůrná zařízení
- Trouba: srdce pizzerie
- Pizza pečení: techniky a zručnost
Pizza: pohledy a pojmy
- Návrh laboratoře: kontext a vyhlídky, tržby a ziskové rozpětí
- Takeaway Pizza: dodávka a dodací podmínky
- Focaccia, pizza s pádlem a chlebem v pizzerii
Speciální techniky
- Ekologický sektor a alternativní způsoby zakládání klientely
- Akrobatická pizza
- Nepřímé těsta (The Biga - The Poolish)
- Alternativní těsto s různými mouky (např. Mouka Kamut, černá rýžová mouka, mouka Enkir atd.)
- Těsto s moukou Kamut
- Těsto s předpřipravenými výrobky (sója - obiloviny)
- Těsto bez lepek
- Pizza s pádlem a pizzou podávanou v římském stylu
- Neapolská pizza (tradiční specialita se zaručeným chráněným statusem)
- Pizza jako dezert
Profesoři výroby pizzy
- Hloubkové lekce s teoretickými a praktickými semináři pořádané profesionálními šéfky Pizza
Malé suché pečivo, které doprovázejí čaj a kávu a odrůdy sušenek
- Dámské polibky, Ugly but Good (Brutti ma Buoni), Cornflour sušenky, Catské jazykové sušenky, Sušenky
Čerstvé malé pečivo, italské krémy a tradiční koláče
- Krém na obličej, čokoládový krém, krém Zabaione, krém na kávu pro bignèovou náplň a Funghetti bignè
- Kostka na výrobu koktejlového dortu a koláče s pudinkovým krémem a čerstvým ovocem, rajský dort, dort Sacher, houbička na výrobu dortu plného italských krémů
Krémové dezerty pro restauraci
- Čokoládový pudink z Piemontu (Bonet), čokoládová pěna, Panna cotta, Tiramisù
Čokoládová temperovací technika, čokolády a čokoládové ozdoby
Pekařské výrobky na snídani
- Italský stylový croissant, sicilský kanon, bomboloni (Krapfen), čokoláda Girella a Trecce
Bezpečnost potravin a HACCP
- Pojmy mikrobiologie aplikované na potraviny
- Systém HACCP
- Hlavní CDF (přenosné nemoci s jídlem)
- Hlavní systémy pro skladování potravin
- Hygienické postupy (hygiena na pracovišti, osobní hygiena)
- Správná volba materiálů a předmětů v kontaktu s potravinami
Teorie o výživě potravin
- Výživa jako věda o potravinách: oblasti použití v moderní společnosti, na podporu kulinářského sektoru
- Složení vyváženého menu ze zdravého hlediska
- Nutriční aspekty různých potravin (bílkoviny, sacharidy, lipidy, vlákna a vitamíny) a potravní pyramidy
- Informace o složení vyvážené stravy z dietního a zdravého hlediska
Teorie o středomořské dietě
- Koncepce potravinové bilance různých surovin se základními pojmy na středomořské dietě
- Zmínka o hlavním surovinovém symbolu středomořské stravy a názvech receptů, které odrážejí zdravý aspekt středomořské stravy
- Názory na další kulinářské kultuře středomořských emblémů této stravy
Profesní praxe (volitelné)
Student si může zvolit, zda bude pokračovat v programu kurzu tím, že absolvuje stáž trvající celkem 8 týdnů u středně vysokých pizzerií, které předtím vybral institut.
Poplatky
Poplatek za kurz na pizzu činí 4.800,00 Euro. Je možné se přihlásit na dobu jednoho týdne, poplatek za každý týdenní modul činí 1.500,00 Euro. Poplatek za kurz zahrnuje:
- Ubytování v penzionu ICIF v malých apartmánech (sestávající ze dvou ložnic s 1, 2 nebo 3 lůžky a koupelnou) a snídaňového servisu
- Stravování v ústavu od pondělí do pátku (škola je zavřená v neděli a na státní svátky)
- Teoreticko-praktické lekce, jak je uvedeno v programu
- Výukové materiály (brožury receptů, audio-video systémy atd.)
- Potraviny a vinné výrobky pro výuku a ochutnávky
- Použití vybavení a nádobí během lekcí v různých laboratořích
- Kompletní šéfkuchařská uniforma: šéfkuchařská bunda s logem ICIF , pár šéfkuchařů, zástěra s logem ICIF a bandana s logem ICIF
- Pomoc v průběhu kurzu pro vydání dokladu o povolení pobytu a pro italské daňové identifikační číslo
- Osvědčení o účasti Institutu ICIF po dokončení kurzu a oficiální diplom udělený Italskou akademií výrobců pizzy.
Vše, co není výslovně uvedeno výše, není zahrnuto.
DODATEČNÉ POPLATKY NEZAHRNUTÉ V POPLATKU:
50 € na zdravotní pojištění, které pokrývá základní zdravotní výdaje a výdaje, nebo se zotaví do nemocnice pouze za úrazy během pracovní doby po celou dobu trvání kurzu (pouze pokud student již neurčuje sanitární pojištění v jeho vlastním země).
50 € pro ty, kteří mají v úmyslu využít skupinový autobusový transfer, pouze po příjezdu do Itálie, pořádaný ICIF institutem v neděli před začátkem kurzu, z letiště Milán Malpensa. Platba 50 EUR může být provedena v zůstatku kurzu bankovním převodem, nebo v hotovosti nebo kreditní kartou v kanceláři ICIF v první den kurzu.
Stipendia
Stipendia jsou k dispozici účastníkům italské státní příslušnosti, kteří mají bydliště v Itálii. Chcete-li zjistit, jak požádat, kontaktujte nás nebo zavolejte na Institut ICIF v Costigliole d'Asti.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Nový italský kulinářský program ALMA
- Parma, Itálie
CE - odborné znalosti v oblasti řízení vína
- Porto, Portugalsko
Program italského pečiva
- Parma, Itálie