Nový italský kulinářský program ALMA
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Klíčová informace
Umístění kampusu
Parma, Itálie
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
1 rok
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 28 / per course *
Uzávěrka přihlášek
01 Mar 2024
Nejbližší datum zahájení
30 Apr 2024
* zaváděcí nabídka je rozšířena na všechny edice od konce roku 2022: Sleva 15 %! Původní cena: 24.500,- Kč
Úvod
NOVÝ Italský kulinářský program, organizovaný ve dvou vzdělávacích jednotkách, je perfektním kurzem, pokud hledáte skutečné ponoření do italského jídla a kompletní studijní zkušenost, abyste se stali profesionálním šéfkuchařem italské kuchyně.
Italský kulinářský program je dlouhodobý/jednoletý kurz: začíná od základů, posouvá se na pokročilou úroveň a nabízí kompletní a profesionální zkušenosti se studiem italské kuchyně a kuchyně.
Navrženo tak, aby nabídlo „lásku na první pohled“ italské kuchyně, studenti se budou moci zúčastnit školení a ukázkových lekcí, stejně jako cestovat po Itálii v doprovodu učitelů ALMA a navštívit nejvýznamnější italské potravinářské excelence, výrobce potravin a vína. a trhy s potravinami.
Toto je mistrovský kurz italské kuchyně určený pro mezinárodní studenty: příležitost prožít italskou kuchyni z privilegovaného pohledu, naučit se ty nejpokročilejší techniky s trenéry šéfkuchařů ALMA, pracovat s vynikajícími surovinami během školení a setkat se s největší italští šéfkuchaři, objevování a ochutnávání typických regionálních produktů během exkurzí a návštěvy výrobců v oblasti Italian Food Valley.
Italský kulinářský program (Unit I a Unit II) je akreditován Regionem Emilia Romagna a vydává certifikáty, které jsou uznávány v celé Evropě.
Kariérní možnosti
- Luxusní restaurace a restaurace s hvězdičkami
- Hotelové a restaurační řetězce
- Cateringové společnosti
- Potravinářský průmysl
Galerie
Osnovy
Struktura programu
Jednotka I - Základní úroveň
- 2 měsíce rezidenční fáze v prostorách ALMA + 1,5 měsíční stáž v italských restauracích
Program začíná základy, kombinuje lekce v prostorách ALMA a exkurze po celé Itálii s cílem získat první přístup k italskému jídlu a kulinářským technikám. Nejsou vyžadovány žádné předchozí zkušenosti ve světě cateringu. Lekce I končí závěrečným hodnocením cesty každého studenta k ověření získaných dovedností.
Na konci Lekce I vám bude vydán Osvědčení o absolvování „Základy italské kuchyně – produkty a techniky“ a Osvědčení o dovednostech.
Jednotka II - Pokročilá úroveň
- 4 měsíce rezidenční fáze v prostorách ALMA + až 4 měsíce stáže v italských restauracích.
Kurz je navržen tak, aby zahraničním studentům poskytl nejen teoretický a praktický výcvik v pokročilé italské kuchyni, ale také komplexní italské zkušenosti. Kombinace italské kulinářské kultury, jazyka, historie, vína a exkurzí spolu s odborným školením v jedné ze špičkových italských restaurací je perfektní způsob, jak se naučit, jak se stát skutečným profesionálem v italské kuchyni.
ALMA si vyhrazuje právo přijmout studenty přímo do oddělení II v závislosti na předchozí praxi: je vyžadován životopis a motivační dopis.
Závěrečný titul
- Profesionální diplom „Profesionál italské kuchyně – pokročilá úroveň“
- Osvědčení o odborné kvalifikaci „Operatore alla Produzione Pasti – úroveň EQF 4“
Přijímací řízení
Poplatek za studium programu
Vybavení
Poskytování programů
studenti obvykle navštěvují výuku 4/5 dní v týdnu, 6-8 hodin denně – frekvence se však může mírně lišit v závislosti na státních svátcích a dnech zavírání škol.