Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona Postgraduální kurz Pokročilé kulinářské techniky: Molekulární gastronomie, oheň a nízké teploty
Culinary Institute of Barcelona

Postgraduální kurz Pokročilé kulinářské techniky: Molekulární gastronomie, oheň a nízké teploty

Barcelona, Španělsko

3 Months

Angličtina, Španělština

Poloviční úvazek

Request application deadline

Jan 2025

EUR 11 000 *

Na kampusu

* Leden 2024: 11 000 EUR – květen 2024: 9 900 EUR – září 2024: 9 350 EUR

Úvod

Kromě avantgardního vaření.

Naučíme vás, jak inovovat a vytvářet kulinářské zážitky hodné 21. století

Profesionální kuchyně, společenské klima, spotřeba potravin a nové produkty se za posledních 25 let vyvinuly více než v předchozích 250. Gastronomický sektor proto nyní potřebuje specializovanější šéfkuchaře, kteří jsou schopni čelit kulinářským výzvám. budoucnost.

Po absolvování Specializačního programu pro pokročilé kulinářské techniky budete v čele těchto změn. Porušíte všechna pravidla potravinářské fyziky a chemie, abyste mohli vytvářet a inovovat v profesionálních kuchyních a potravinářském průmyslu, s využitím všech nástrojů ve vašem arzenálu, od letitých kuchařských technik po nové avantgardní kulinářské metody, k vývoji nových produktů, kulinářských návrhy a vícesmyslové zážitky využívající nejmodernější technologie.

Postgraduální kurz pokročilých kulinářských technik vás zavede do budoucnosti gastronomie tím, že vám poskytne nové dovednosti získané vědeckou a gastronomickou přísností. Vylepšíte textury, objevíte nové příchutě, změníte chemii potravin, použijete techniky, jako je lyofilizace, objevíte chování plynů při karbonizaci a dozvíte se o různých řezech a jejich použití z globální a kreativní perspektivy.

Specializační program pro pokročilé kuchařské techniky nabízí komplexní školení v profesionální současné kuchyni, které zahrnuje dva gastronomické trendy:

  • Molekulární a vědecké vaření: Naučíte se aplikovat vědu v kuchyni pomocí inovativních technik, jako je sferifikace, gelovatění, lyofilizace a dekonstrukce, mimo jiné, a transformovat molekulární struktury přísad za účelem vytvoření překvapivých textur, chutí a prezentací.
  • Vaření v ohni a při nízké teplotě: Osvojíte si umění vaření s ohněm a nízkými teplotami tím, že se naučíte techniky, jako je sous-vide, uzení a vaření s tekutým dusíkem. Pochopíte, jak kombinovat suroviny s každou z tepelných a teplotních technik a aplikovat je na konkrétní cíle a kontexty hodné 21. století.

Oba trendy formují avantgardní kuchyni a umožňují experimentovat se vzrušujícím světem současného vaření s použitím neobvyklých ingrediencí, 3D tisku jídel a uměleckých prezentačních technik.

Jedná se o nejkomplexnější a nejaktuálnější intenzivní program, který můžete na trhu najít. Během tohoto 15týdenního kurzu se naučíte z rušivé metodologie, která nebude zahrnovat opakování receptů, ale spíše vývoj nástrojů k učení prostřednictvím vědecké formulace a kreativity, abyste našli lepší řešení a vyvinuli inovativní návrhy, které vám pomohou vybudovat si vlastní osobnost. šéfkuchař.

Během tří měsíců kulturního ponoření do města Barcelona se zcela proměníte. Získáte sebevědomí navrhovat, organizovat a vést kuchyně v jakékoli mezinárodní restauraci haute-cuisine, rozjet svůj vlastní projekt nebo podnikání, vést výzkum a vývoj v průmyslovém podniku nebo radit dalším odborníkům v oboru při vývoji nových produktů a konceptů.

Ideální studenti

Přijímací řízení

Osnovy

Žebříčky

Výsledek programu

Kariérní možnosti

O Škole

Otázky