Diplom v oboru kulinářské řízení
Fanshawe College
Klíčová informace
Umístění kampusu
London, Kanada
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
2 years
Tempo
Plný úvazek
Školné
CAD 9 611 *
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
* 591,29 $ / termín: celkový poplatek pro kanadské studenty. 2 749,56 $ / termín: celkový poplatek pro zahraniční studenty za období. Skutečné náklady na rok 2020/21 se stále určují
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Nejsme vaše průměrná kulinářská škola
Věříme, že každý kuchař si zaslouží kvalitní vzdělání, které poskytuje pestrou škálu dovedností, které otevřou dveře nekonečným kariérním příležitostem. Na kulinářské škole ve Fanshawe vás připravíme se vším, co potřebujete k tomu, abyste byli úspěšní v oboru - pokud je vaším cílem pracovat v nejlepších restauračních kuchyních, vlastnit nákladní vůz nebo zahájit catering, Fanshawe vám poskytne školení, které potřebujete !
Kurzy vyučované v diplomovém programu Culinary Management zahrnují základy výroby potravin, širokou škálu stylů vaření a mnoho dalšího. Dozvíte se o kultuře jídel, o teorii a historii míchání nápojů, historii vína a o tom, jak jej spárovat s jídlem. V rámci svého tréninku se naučíte i detaily kuchyně, dobrého stravování a hostingu.
Funkce programu:
- Program je nabízen na dvou místech - platí pro tu, která nejlépe vyhovuje vašim preferencím:
- Doručeno ve kulinářské škole Fanshawe v centru Londýna, v Ontariu a v blízkosti průmyslových partnerů a budoucích zaměstnavatelů
- Doručeno v rezortu Oakwood v Grand Bend, Ontario (prostřednictvím našeho webu Clinton) na břehu jezera Huron v komunitě známé pro jeho pláže, rekreaci, turistiku a další
- Získejte praktické a praktické školení v kuchyni:
- Ve vyučovací restauraci Fanshawe, The Chef's Table na Fanshawe College v Londýně
- Při pobytu a práci na místě v kuchyních plně funkčního celoročního letoviska Oakwood Resort v Grand Bend
- Program zahrnuje 5-týdenní terénní stáž v oboru
- Špičkové zařízení s pečícími a kulinářskými laboratořemi s nejmodernějším vybavením
- Získejte velké množství zkušeností s vaření účastí na mimoškolních charitativních akcích po celý akademický rok
- Ocenění studenti z účasti na výročních soutěžích na místní i národní úrovni
- Mezinárodní exkurze k tréninku u světově uznávaných kuchařů v Itálii nebo ve Švýcarsku
- Náborová zastávka pro hlavní hráče v kulinářském průmyslu, kteří přicházejí do Fanshawe každý rok, aby se setkali se studenty
- Možnost získat certifikace WSET a Prud'homme Beer
- Možnost dalšího vzdělávání cestou Pathways k jiným programům Fanshawe, včetně řemeslných kulinářských umění, výživy a stravovacích služeb a pečení a pečiva
Jiná informace
Absolventi programu jsou oprávněni pokračovat ve studiu v jednom z následujících diplomů:
- Pečení a pečivo.
- Výživa a správa potravinových služeb.
- Absolventi tohoto programu se také mohou přihlásit do programu postgraduálního studia uměleckých řemesel.
Programové Pathways
Absolventi programu jsou oprávněni pokračovat ve studiu v jednom z následujících programů:
- Pečení a pečivo
- Výživa a správa potravinových služeb
Absolventi tohoto programu se také mohou přihlásit do postgraduálního programu Artisanal Culinary Arts
Výsledky učení
Absolventi spolehlivě prokázali schopnost:
- Poskytujte pokročilé kulinářské plánování, přípravu a prezentaci pro různé prostředí stravovacích služeb s využitím řady klasických a současných technik.
- Aplikujte základní a pokročilé potraviny a pečení na přípravu potravin, abyste vytvořili požadovaný konečný produkt.
- Přispívat a sledovat dodržování ostatních k zajištění dobře udržovaného kuchyňského prostředí a ke službám potravin a nápojů, které neobsahují škodlivé bakterie nebo jiné kontaminanty, dodržovat předpisy týkající se zdraví, bezpečnosti, hygieny a zacházení s potravinami.
- Zajistěte bezpečný provoz kuchyně a všech aspektů přípravy potravin, abyste podpořili zdravé pracovní prostory, odpovědné řízení kuchyně a efektivní využívání zdrojů.
- Vytvářejte nabídky, které odrážejí znalosti o výživě a složkách potravin, podporují obecné zdraví a pohodu, reagují na řadu nutričních potřeb a preferencí a podle potřeby řeší úpravy speciálních diet, alergií na potraviny a nesnášenlivosti.
- Aplikujte obchodní zásady a uznávané postupy pro výpočet a kontrolu nákladů v odvětví na provozování potravinářských služeb za účelem řízení a propagace fiskálně odpovědné operace.
- Aplikovat znalosti udržitelnosti *, etického a místního získávání potravin a zajišťování potravin při přípravě potravin a řízení kuchyně, rozpoznávání potenciálních dopadů na výrobu potravin, volbu spotřebitele a operace v potravinářském průmyslu.
- Vyberte a použijte technologii, včetně moderního vybavení kuchyně, pro výrobu a propagaci potravin.
- Fungujte efektivně jako člen týmu pro přípravu a servis potravin a nápojů a přispějte k úspěchu provozu potravinářských služeb pomocí samosprávných a mezilidských dovedností.
- Vypracovat strategie pro neustálé osobní a profesionální učení, aby byla zajištěna měna a schopnost reagovat na nové kulinářské techniky, předpisy a postupy v potravinářském průmyslu.
- Přispívat k rozvoji marketingových strategií, které podporují úspěšné fungování potravinářského podniku.
- Přispívat k podnikovému řízení různých potravin a nápojů a podporovat poutavé pracovní prostředí, které odráží dokonalost služeb.
Kurzy
Úroveň 1
Proveďte všechny následující povinné předměty:
- FDMG-1113 Příprava potravin 1
- SFTY-1067 Bezpečnost potravin, inteligentní obsluha a první pomoc
- BAKE-1021 Pečení praktické 1
- BAKE-1002 Teorie pečení
- DEVL-1049 Příprava na kariéru
- WRIT-1042 Důvod a psaní 1-Cestovní ruch / Pohostinství
- MATH-1210 Matematika pro pohostinství
- FDMG-1114 Výroba restaurací 1
Úroveň 2
Všeobecné vzdělávání - Vezměte si 3 kredity pro všeobecné vzdělávání.
Proveďte všechny následující povinné předměty:
- FDMG-3043 Příprava jídla 2
- FDMG-3044 Garde Manger
- FDMG-1064 Nákup a plánování nabídek
- COMM-3080 Comm pro cestovní ruch a pohostinství
- FDMG-1104 Základní kulinářské znalosti
- NUTR-1018 Nutriční úvod
- FDMG-1039 Stravování pro profesionální úspěch
Úroveň 3 - Externship
Absolvujte následující povinný předmět:
- FDMG-3001 Externship 1
Úroveň 4
Proveďte všechny následující povinné předměty:
- ENTP-3001 Podnikatelský duch
- FDMG-5003 Návrh potravinářského zařízení
- HOSP-3007 Čísla pro pohostinství
- FDMG-3038 Dynamika potravin a vína
- FDMG-3046 Řemeslná kuchyně
Úroveň 5
Proveďte všechny následující povinné předměty:
- MGMT-3012 Techniky řízení
- PLAN-5001 Hlavní událost
- FDMG-5019 Kulinářské znalosti-Adv
- FDMG-3045 Moderní kuchyně
- FDMG-5022 Kuchařův stůl
- BEVR-1005 Piva, historie a kultura duchů
Další požadavek
Absolvujte všechny následující povinné kurzy - obvykle na úrovni 4 a 5
- BAKE-3010 Výroba kaváren
- FDMG-3047 Výroba restaurací 2
Všeobecné vzdělávání - volitelné předměty
- Vezměte 3 kredity pro všeobecné vzdělávání - obvykle přijaté na úrovni 2
Program Residency
Studenti musí splnit minimálně 21 kreditů v tomto programu na Fanshawe College aby splnili požadavky programu pobytu a absolvovali tento program. Marcus Herzberg / Pexels
Požadavky na přijetí
- OSSD s kurzy z College (C), University (U), University / College (M) nebo Open (O) stream s :
- Jakýkoli stupeň 12 angličtina (C) nebo (U)
- Libovolná matematika třídy 11 (C), (U) nebo (M)
nebo
- Certifikát o akademickém a kariérovém vstupu (ACE)
nebo
- Certifikát Ontario High School Equivalency (GED) a :
- Libovolná matematika třídy 11 (C), (U) nebo (M)
nebo
- Starší žadatel s účastí v požadovaných kurzech uvedených výše
Poznámka:
* Uchazeči, kterým chybí požadovaná matematika, mohou stále získat způsobilost k přijetí absolvováním příslušného předchozího upgradu.
Požadavky anglického jazyka
Žadatelé, jejichž prvním jazykem není angličtina, budou muset prokázat znalost angličtiny jedním z následujících způsobů:
- Vysokoškolské kredity třídy 12 University Stream nebo University Stream z Ontario Secondary School nebo jejich ekvivalent v závislosti na požadavcích na přijetí programu
- Test angličtiny jako cizího jazyka (TOEFL) test s minimálním skóre 79 pro internetový test (iBT), s výsledky testů za poslední dva roky
- International English Testing System System (IELTS) Akademický test s celkovým skóre 6,0 bez skóre méně než 5,5 v kterémkoli ze čtyř pásem, s výsledky testů za poslední dva roky
- Test kanadského akademického anglického jazyka (CAEL) s celkovým skóre 60 bez skóre méně než 50 v kterémkoli ze čtyř skupin s výsledky testů za poslední dva roky
- Pearsonův test angličtiny (PTE) s minimálním skóre 53, s výsledky testů za poslední dva roky
- Cambridge English Test (FCE / CAE / CPE) s celkovým skóre na Cambridge English Scale 169 bez jazykové dovednosti menší než 162 s výsledky testů za poslední dva roky
- Hodnocení anglického jazyka (ELE) na Fanshawe College s minimálním skóre 70% ve všech částech testu s výsledky testů za poslední dva roky
- Studenti Fanshawe College ESL4 / GAP5: Minimální úroveň 80% v ESL4 / GAP5 Level 8, 75% v ESL4 / GAP5 Level 9 nebo 70% v ESL4 / GAP5 Level 10
Doporučená akademická příprava
- Stupeň 11 Jídlo a kultura (M)
- Stupeň 12 Výživa a zdraví (C)
- 11. ročník Informační a komunikační technologie: Digitální prostředí (O) NEBO Stupeň 12 Informační a komunikační technologie: Multimediální řešení (C)
- Každé podnikání stupně 11 nebo 12 (C) nebo (O)
- Třída 11 a stupeň 12 Pohostinství a cestovní ruch (C)
- Akademický a kariérní průkaz (ACE): Obchodní nebo technická matematika kurz a počítačové dovednosti kurzu
Doporučená osobní příprava
- Rozvíjejte zájem o přípravu a servis potravin návštěvou restaurací a hotelů
- Rozvíjet zájem o jídlo a zvyky jiných zemí
- Rozvíjet vůdčí schopnosti
- Osoba, která vstupuje do oblasti pohostinství, by měla být zodpovědná, osobná a měla by si užívat práci s lidmi v náročném průmyslu.
- Zaměstnanost v odvětví pohostinství by byla přínosem
Pokročilé stojící
Žadatelé mohou požádat o pokročilé postavení na základě předchozích akademických výsledků v jiné instituci a / nebo hodnocení předchozího učení a uznání (PLAR). Pokročilá postavení kvalifikuje žadatele o přímý vstup na druhou nebo vyšší úroveň programu.
Kritéria výběru žadatelů
Pokud počet oprávněných žadatelů překročí dostupné prostory v programu, budou kritéria výběru uchazeče:
- Preference pro stálé obyvatele Ontaria.
- Přijetí přihlášky do 1. února (po tomto datu bude Fanshawe College posuzovat uchazeče podle zásady „kdo Fanshawe College přijde, je Fanshawe College na řadě“, dokud nebude program plný).
- Dosažení požadavků na přijetí.
Požadavky po přijetí
- Platný certifikát pro manipulátory s potravinami
- Platný certifikát Smart Serve
- Platný certifikát první pomoci / CPR
Kariérní možnosti
Absolventi mohou očekávat, že najdou zaměstnání jako kuchaři na různých úrovních v širokém spektru stravovacích prostředí. Poskytované školení může také vést k možnosti samostatné výdělečné činnosti v pohostinství a / nebo vedoucím šéfkuchaře / jídla.
Přijímací řízení
Osnovy
Kurzy
Úroveň 1
Absolvujte všechny následující povinné kurzy:
- FDMG-1113 ---- Příprava potravin 1
- BAKE-1021 ----- Pečení praktické 1
- BAKE-1002 ----- Teorie pečení
- DEVL-1049 ---- Příprava kariéry
- WRIT-1042 ----- Důvod& psaní 1-Cestovní ruch/Pohostinství
- FDMG-1104 ---- Základní kulinářské znalosti
- FDMG-1114 ---- Restaurace Produkce 1
Úroveň 2
Všeobecné vzdělávání - Absolvovat 3-kredit Všeobecné vzdělávání volitelný předmět.
Absolvujte všechny následující povinné kurzy:
- FDMG-3043 ---- Příprava potravin 2
- FDMG-3044 ---- Garde jesle
- FDMG-1064 ---- Plánování nákupního& menu
- COMM-3080 ----- Comm pro cestovní ruch& pohostinství
- MATH-1210 ---- Matematika pro pohostinství
- NUR-1018 ---- Úvod do výživy
- ANTH-1012 ---- Kulturní antropologie
Úroveň 3 - Externship
Absolvujte následující povinný kurz:
- FDMG-3001 ---- Externí loď 1
Úroveň 4
Absolvujte všechny následující povinné kurzy:
- ENTP-3006 ---- Kulinářské podnikání
- FDMG-5003 ---- Návrh potravinářského zařízení
- HOSP-3007 ---- Čísla pro pohostinství
- BEVR-3011 ---- Vína
- FDMG-3046 ---- Řemeslná kuchyně
Úroveň 5
Absolvujte všechny následující povinné kurzy:
- MGMT-3012 ---- Techniky řízení
- FDMG-5019 ---- Kulinářské znalosti-Adv
- FDMG-3045 ---- Současná kuchyně
- FDMG-5022 ---- Kuchař stůl
- BEVR-1005 ---- Piva, lihoviny Historie& Kultura
Požadavek Add'l
Absolvujte všechny následující povinné kurzy -
Obvykle se užívá v úrovních 4 a 5
- BAKE-3010 ---- Výroba kaváren
- FDMG-3047 ---- Restaurace Produkce 2
Všeobecné vzdělávání - volitelné předměty
Vezměte 3 kredity všeobecného vzdělávání - obvykle přijaté v úrovni 2
Program Residency
Studenti musí splnit minimálně 20 kredity v tomto programu Fanshawe College na splnění požadavku pobytu v programu a absolvování tohoto programu
Galerie
Výsledek programu
Absolvent spolehlivě prokázal schopnost:
- poskytnout základní kulinářské plánování, příprava, a prezentace do různých prostředí stravovacích služeb.
- aplikovat základní a pokročilé* teorie potravin a pečení a další související teorie na všechny aspekty přípravy jídla.
- přispívat k zajištění zdravého, bezpečného a dobře udržovaného kuchyňského prostředí a ke službám potravin a nápojů, které jsou prosté škodlivých bakterií nebo jiných kontaminantů.
- aplikovat znalosti technik řízení kuchyně, jak je požadováno, na podporu cílů operace a odpovědné využívání zdrojů.
- aplikovat základní nutriční principy na všechny aspekty výroby potravin.
- efektivně vystupovat jako člen týmu pro přípravu a servis potravin a nápojů.
- aplikovat techniky kontroly nákladů na operace stravovacích služeb.
- uplatňovat dovednosti samosprávy a mezilidských dovedností ke zvýšení výkonu zaměstnance a člena týmu a přispět k úspěchu provozu stravovacích služeb.
- rozvíjet průběžné strategie osobního profesního rozvoje a plány na zlepšení kulinářství, vedení lidí, a manažerské dovednosti pro prostředí pohostinství.
Kariérní možnosti
Absolventi programu Kulinářský management společnosti Fanshawe mohou očekávat, že najdou zaměstnání jako kuchaři na různých úrovních v nejrůznějších prostředích stravovacích služeb místně, provinčně, národně, a mezinárodně. Školení poskytované v průběhu programu může nakonec vést k kariérním příležitostem včetně:
- sous kuchař
- Výkonný kuchař
- osobní kuchař
- korporační kuchař
- nutriční šéfkuchař
- kuchař vývoje produktů
- jídlo stylista
- prodejce stravovacích služeb
- gastronomická služba
- ředitel potravin a nápojů
- správce kuchyně
- manažer stravování
- samostatná výdělečná činnost
- manažer stravovacích služeb
Zde je několik příkladů kariérních příležitostí pro absolventy programu Kulinářský management Fanshawe:
Sous šéfkuchař
Pomozte šéfkuchaři s administrativními povinnostmi a dohlížet na kuchyňskou brigádu. Připravte ingredience a vařte jídla v různých komerčních kuchyňských prostředích.
šéfkuchař, správce
Správa, vlak, a dohlížet na zaměstnance při vytváření motivující pracovní prostředí.
hlavička, kuchyně, kuchař
Dohlížet na činnosti personálu kuchyně, včetně vytváření menu a udržování kontroly kvality pro zajištění úspěšného stravování.
Ohlasy studentů
English Language Requirements
Ověřte svou znalost angličtiny pomocí testu Duolingo English Test! DET je pohodlný, rychlý a cenově dostupný online test angličtiny akceptovaný více než 4 000 univerzitami (jako je tato) po celém světě.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Certifikát v kulinářských dovednostech (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Diplom z Kulinářské správy (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Diplom z Pečení a Pečení Umění (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada