
Certifikát in
Certifikát v kulinářských dovednostech (CULI) Georgian College

Úvod
Popis
Nakrmte své sny! Studenti se naučí pracovat v profesionálních kuchyních regionálně, na národní i mezinárodní úrovni. Studenti rozvíjejí základní znalosti o jídle a dovednosti v oblasti přípravy a prezentace potravin, které je připraví na celoživotní kariérní úspěch se silným průmyslovým propojením. Studenti si procvičují profesionalitu, kulinářské a manažerské dovednosti, bezpečnost a hygienu, výživu, znalosti produktů a identifikaci a uplatňují své dovednosti v prostředí praktického učení. Prostřednictvím tohoto programu studenti absolvují školní část učňovského vzdělávacího programu ministerstva školství, vysokých škol a univerzit.
Galerie
Přijímací řízení
Výsledek programu
Výsledky učení programu
Absolvent spolehlivě prokázal schopnost:
- poskytovat základní kulinářskou přípravu a prezentaci pro různá prostředí stravovacích služeb pomocí řady klasických a současných technik;
- aplikujte základní jídlo a pečte vědu na přípravu jídla, abyste vytvořili požadovaný konečný produkt;
- přispívat k dodržování dobře udržovaného kuchyňského prostředí a ke službě potravinářským a nápojovým výrobkům, které jsou prosté škodlivých bakterií nebo jiných kontaminantů, a to při dodržování předpisů v oblasti zdraví, bezpečnosti, hygieny a manipulace s potravinami a monitorování jejich dodržování;
- zajistit bezpečný provoz kuchyně a všechny aspekty přípravy potravin s cílem podpořit zdravé pracovní prostory a odpovědné a účinné využívání zdrojů;
- podporovat rozvoj možností jídelního lístku, které odrážejí znalosti o výživě a složkách potravin, podporují celkové zdraví a pohodu, reagují na řadu nutričních potřeb a preferencí a řeší úpravy zvláštních diet, potravinových alergií a nesnášenlivosti podle potřeby;
- uplatňovat základní obchodní zásady a uznávané postupy kalkulace nákladů a kontroly průmyslu na operace stravovacích služeb za účelem podpory fiskálně odpovědné operace;
- aplikovat základní znalosti o udržitelnosti, etickém a místním zajišťování potravin a zajišťování potravin při přípravě potravin a řízení kuchyně, s vědomím možných dopadů na výrobu potravin, výběr spotřebitelů a provoz v potravinářském průmyslu;
- používat technologii, včetně moderního kuchyňského vybavení, pro výrobu a propagaci potravin;
- účinně vykonávat funkci člena týmu pro přípravu potravin a nápojů a přispívat k úspěchu provozu stravovacích služeb uplatňováním dovedností samosprávy a mezilidských dovedností;
- rozvíjet strategie pro nepřetržité osobní a profesní učení s cílem zajistit měnu a schopnost reagovat na vznikající kulinářské techniky, předpisy a postupy v odvětví potravinářských služeb;
- aplikovat základní podnikatelské strategie k identifikaci nových příležitostí a reagovat na ně.
Kariérní možnosti
Kariérní příležitosti
Absolventi mohou najít práci v různých potravinářských a nápojových operacích, jako jsou hotely, letoviska a tábory; různé restaurace od speciálních a gurmánských po rychlé občerstvení; soukromé kluby, banketní a stravovací zařízení, a institucionální stravovací služby, které pracují místně, provinciálně, na národní i mezinárodní úrovni.