Chocolaterie Course
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Klíčová informace
Umístění kampusu
Turin, Itálie
Jazyky
Angličtina, Italština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
4 months
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 5 000 / per course
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Chocolaterie Course
Kurz čokolády: 4 týdny teoretických a praktických lekcí s možností tréninku na vybraných čokoládových obchodech nebo řemeslných laboratořích
Tento kurz je vhodný pro ty, kteří chtějí otevřít obchod s čokoládou a pro ty, kteří se chtějí stát profesionálním mistrem Chocolatier. Kurz zahrnuje lekce v designu okenního displeje, tvorba uměleckých kusů na předvádění, stejně jako nové techniky zdobení čokolády. Kurz zahrnuje podrobné lekce drůbeže Master Chocolatiers, členové Akademie mistrovských čokolád a návštěvy výrobců čokolády. Kurz je v italštině a učitelé jsou podporováni tlumočníkem v anglickém jazyce .
Minimální počet účastníků: 12.
Doba trvání
Kurz trvá celkem 4 měsíce:
- 4 týdny teoretických a praktických lekcí v Ústavu
- 12 týdnů praktického výcviku (nepovinné) ve specializovaných laboratořích vybraných ICIF .
Ti, kteří se mohou zúčastnit kurzu, jsou:
- Italští a zahraniční odborníci na potraviny a víno
- Italští a zahraniční milovníci jídla a nadšenci
Témata lekcí
Pěstování kakaových bobů
- Kakao na světě
- Čokoláda, nekonečné tajemství: přeměna ze semena na čokoládu a čokoládu na čokoládu
- Technický aspekt kakaa
- Aromatické profily kakaa
- Artisan používá čokoládu
Zpracování kakaa
- Kakao: senzorická analýza 28 odrůd z celého světa
- Pražení
- Krakování fazole: příprava kakaového bobu z celého fazole na hroty
- Mletí: nejprve mletí kakao
- Recepty z čokolády a aplikace kalkulačního programu
- Rafinace
- Konchování
- Profesionální temperovací technika
Složení, výroba a použití čokolády
- Artisan Chocolate: pohled na různé techniky tání a zpracování
- Manuální temperování čokolády: pohledy na mechanické techniky v kontinuálním cyklu
- Formování čokolády pro duté pláště: příprava pralinek s různými výplněmi
- Příprava výplní: ganáci, princi, kremini nebo želé
- Čokoládové nátěry: pohledy na použití barev a kovů
- Příprava drobných předmětů v modelované čokoládě
- Zpracování saténové čokolády
- Malé kousky pro prezentaci: realizace umělecké kousek pro prezentaci
- Nové techniky pro čokoládovou výzdobu
Profesoři čokolády
- Hloubkové hodiny s teoretickými a praktickými semináři pořádanými světově proslulými profesionálními cukrovary - Masters z Akademie mistrovských čokolád
- Každý den jiný majitel Chocolatier připraví svou vlastní čokoládovou specialitu od jednoduchých přípravků až po nejklasifikovanější
Profesní praxe (volitelné)
Student si může vybrat, zda bude pokračovat v programu kurzu tím, že absolvuje stáž (stáž je dobrovolná) a trvá celkem 3 měsíce (12 týdnů) v cukrárnách nebo výrobcích čokolády, které předtím vybral Institut a patří do Akademie Master Chocolatiers.
Ve společnostech, které nemohou poskytnout ubytování, bude podle vlastního uvážení volit jinou společnost schopnou nabídnout ubytování, jinak může škola pomoci při hledání alternativních ubytování, která bude na náklady studenta společně s jídlem.
Poplatky
Poplatek za kurz Chocolaterie je 5 000,00 Euro. Je možné se přihlásit na dobu 1 týdne, poplatek za každý týdenní modul činí 1.500,00 Euro. Poplatek za kurz zahrnuje:
- Ubytování v penzionu ICIF v malých apartmánech (sestávající ze dvou ložnic s 1, 2 nebo 3 lůžky a koupelnou) a snídaňového servisu po dobu 3 týdnů (týden 1, 3 a 4)
- Hotel ubytování ve Vicoforte během 2. týdne s raňajkami a jídlem od pondělí do pátku, návrat do školy v sobotu
- Stravování v ústavu od pondělí do soboty (škola je zavřená v neděli a na státní svátky)
- Teoreticko-praktické lekce, jak je uvedeno v programu
- Výukové materiály (brožury receptů, audio-video systémy atd.)
- Potraviny a vinné výrobky pro výuku a ochutnávky
- Použití vybavení a nádobí během lekcí v různých laboratořích
- Kompletní šéfkuchařská uniforma: šéfkuchařská bunda s logem ICIF , pár šéfkuchařů, zástěra s logem ICIF a bandana s logem ICIF
- Pomoc při přechodném povolení k pobytu a pro italské daňové identifikační číslo
- Autobus do / z Vicoforte pro 2. týden
- Diplom z Ústavu po ukončení kurzu
Vše, co není výslovně uvedeno výše, není zahrnuto.
DODATEČNÉ POPLATKY NEZAHRNUTÉ V POPLATKU:
- 50 € na zdravotní pojištění, které pokrývá základní zdravotní výdaje a výdaje, nebo se zotaví do nemocnice pouze za úrazy během pracovní doby po celou dobu trvání kurzu (pouze pokud student již neurčuje sanitární pojištění v jeho vlastním země).
- 50 € pro ty, kteří mají v úmyslu využít skupinový autobusový transfer, pouze po příjezdu do Itálie, pořádaný ICIF institutem v neděli před začátkem kurzu, z letiště Milán Malpensa. Platba 50 EUR může být provedena v zůstatku kurzu bankovním převodem, nebo v hotovosti nebo kreditní kartou v kanceláři ICIF v první den kurzu.
Stipendia
Stipendia jsou k dispozici účastníkům italské státní příslušnosti, kteří mají bydliště v Itálii. Chcete-li zjistit, jak požádat, kontaktujte nás nebo zavolejte na Institut ICIF v Costigliole d'Asti.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Postgraduální studium v oboru pečivo a čokoláda pro pokročilé
- Barcelona, Španělsko
Švýcarský velký diplom v cukrářském a čokoládovém umění
- Port-Valais, Švýcarsko
Úvod do Základů čokolády a cukrovinek (Certifikát)
- Paris, Francie