Kurz o italském želatě
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Klíčová informace
Umístění kampusu
Turin, Itálie
Jazyky
Angličtina, Italština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
12 týdnů
Tempo
Plný úvazek
Školné
EUR 4 800 / per course
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Stipendia
Prozkoumejte možnosti stipendií, které vám pomohou financovat vaše studium
Úvod
Kurz o italském želatě
Čtyři týdny teoretických a praktických lekcí učitelů, kteří se učí umění učinit italskou zmrzlinu a strategie pro otevření obchodu. Možnost absolvování tréninku u vybraných řemeslníků.
ICIF vytvořil specifický tréninkový program pro odvětví výroby zmrzliny: Kurz o italském gelu. 4-týdenní trénink kurzu teoretických a praktických lekcí v ústavu, program kurzu vám umožní provádět, prostřednictvím integrovaného přístupu mezi teorií a praktické dovednosti, povolání, které poskytuje neomezené uspokojení, stejně jako osobní a profesní růst v kontextu pravé italské tradice. Prostřednictvím poměrně krátkého tréninku se student naučí od výrobců zmrzliny, promotéra italského artisana gelato, který představí i začátečníky, do světa italského gelu, počínaje organoleptickým složením surovin, aby se učil techniky pro přípravu správně vyvážených zmrzlin, sorbetů a žula, student na konci kurzu dokáže vytvořit a studovat vlastní recept na jakoukoliv chuť zmrzliny, nabízející příchutě odpovídající chuti a místním zvykům jeho vlastní zem. Výcvikový program je doplněn i základními pojmy pro potravinářský průmysl, jako je systém HACCP, koncepce týkající se projektování klasických zmrzlinových salónků nebo ústředního laboratoře pro průmyslovou výrobu, Design koláče související se světem zmrzliny, moderní a inovativní trendy, jako je Gourmet Gelato nebo Natural Gelato, a správné spárování Gelato s vínem a lihovinami.
Výcvikový kurz, který se stane profesionálním výrobcem zmrzliny, povolání, které je silně vyžadováno jak v Itálii, tak iv zahraničí.
Kurz je v italštině a učitelé jsou podporováni tlumočníkem v anglickém jazyce .
Minimální počet účastníků: 12.
Doba trvání
Kurz trvá celkem 12 týdnů:
- 4 týdny teoretických a praktických lekcí v Ústavu
- 8 týdnů stáže (nepovinné) ve zmrzlinových salonech, které předtím vybral Institut, členové akademické laboratoře výrobců zmrzliny Master
Ti, kteří se mohou přihlásit, jsou:
- Italští a zahraniční odborníci na potraviny a víno
- Italští a zahraniční milovníci jídla a nadšenci
Témata lekcí
Zmrzlina: teoretické pojmy
- Zmrzlina a její původ
- Ice Cream: řemeslník a obchodní management
- Hygiena a HACCP: porozumění a studium zdravotních a hygienických předpisů a legislativy v oblasti potravin
- Marketing a řízení podniku: podnikatelský přístup
- Návrh laboratoře: studium a analýza tří typů prostorů s cílem identifikovat různé obchodní kategorie
- Maloobchodní prodejna: prostor pro stravování, oblast se stolem, integrovaná zmrzlina (kavárna, cukrárna)
Komponenty zmrzliny
- Analýza surovin a složených složek: cukry
- Chemie a fyzika zmrzliny, techniky vážení a pracovních metod
- Cyklická povaha výrobního procesu
- Vytváření vlastní receptové knihy: základy a směsi
- Vzorec pro ovoce zmrzlinu a význam refraktometru
- Vyvážení a podpora softwaru pro správu
- Poznámky k senzorickému hodnocení
Podrobné témata
- Komponenty zmrzliny podle sezón
- Výběr ingrediencí: ochrana spotřebitele a poznatky o cukrech
- Zmrzlinová polévka, zmrzlina, zmrzlina "afogato", vodní led ("granita"), parfaity a sorbety
- Řízení ekonomiky a zdrojů v salonu zmrzliny
- Technická podpora: konzervační systémy a skladování
- Maloobchodní prodejna: replikace, limity a franchising
- Organická zmrzlina
Praktické techniky specializace
- Umění a dekorace s čokoládou a cukrem
- Umění carvingu ovoce a zeleniny: základní pojmy
- Pikantní zmrzlina a použití alkoholu
- Dekorace na poháry a kazety na zobrazování (kulatiny a zuccotti)
- Zmrzlina jako restaurační dezert
- Jednodílková zmrzlina
Profesní praxe (volitelné)
Student si může zvolit, zda bude pokračovat v programu kurzu tím, že absolvuje stáž v celkové délce 8 týdnů ve zmrzlinových salonech , které předtím vybral institut.
V případě zmrzlinových salónů, kteří nejsou schopni poskytnout ubytování, bude podle uvážení studenta vybrat jiný zmrzlinový salón, jinak může škola pomoci při hledání alternativního ubytování, které bude na náklady studenta společně s jídlem.
Poplatky
Poplatek za kurz na zmrzlinu je 4,800,00 Euro. Je možné se přihlásit na dobu 1 týdne, poplatek za každý týdenní modul činí 1.500,00 Euro. Poplatek za kurz zahrnuje:
- Ubytování v penzionu ICIF v malých apartmánech (sestávající ze dvou ložnic s 1, 2 nebo 3 lůžky a koupelnou) a snídaňového servisu
- Stravování v ústavu od pondělí do soboty (škola je zavřená v neděli a na státní svátky)
- Teoreticko-praktické lekce, jak je uvedeno v programu
- Výukové materiály (brožury receptů, audio-video systémy atd.)
- Potraviny a vinné výrobky pro výuku a ochutnávky
- Použití vybavení a nádobí během lekcí v různých laboratořích
- Kompletní šéfkuchařská uniforma: šéfkuchařská bunda s logem ICIF , pár šéfkuchařů, zástěra s logem ICIF a bandana s logem ICIF
- Pomoc v průběhu kurzu pro vydání povolení k přechodnému pobytu a pro italské daňové identifikační číslo
- Diplom z Ústavu po ukončení kurzu
Vše, co není výslovně uvedeno výše, není zahrnuto.
DODATEČNÉ POPLATKY NEZAHRNUTÉ V POPLATKU:
- 50 € na zdravotní pojištění, které pokrývá základní zdravotní výdaje a výdaje, nebo se zotaví do nemocnice pouze za úrazy během pracovní doby po celou dobu trvání kurzu (pouze pokud student již neurčuje sanitární pojištění v jeho vlastním země).
- 50 € pro ty, kteří mají v úmyslu využít skupinový autobusový transfer, pouze po příjezdu do Itálie, pořádaný ICIF institutem v neděli před začátkem kurzu, z letiště Milán Malpensa. Platba 50 EUR může být provedena v zůstatku kurzu bankovním převodem, nebo v hotovosti nebo kreditní kartou v kanceláři ICIF v první den kurzu.
Stipendia
Stipendia jsou k dispozici účastníkům italské státní příslušnosti, kteří mají bydliště v Itálii. Chcete-li zjistit, jak požádat, kontaktujte nás nebo zavolejte na Institut ICIF v Costigliole d'Asti.
O Škole
Otázky
Podobné kurzy
Postgraduální studium v oboru pečivo a čokoláda pro pokročilé
- Barcelona, Španělsko
Švýcarský velký diplom v cukrářském a čokoládovém umění
- Port-Valais, Švýcarsko
Úvod do Základů čokolády a cukrovinek (Certifikát)
- Paris, Francie