Diplom v oboru Profesionální vaření
LaSalle College Montreal
Klíčová informace
Umístění kampusu
Montreal, Kanada
Jazyky
Angličtina, Francouzština
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
1470 hodin
Tempo
Plný úvazek
Školné
Vyžádejte si informace
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
Vyžádejte si informace
Úvod
Diplom v oboru Profesionální vaření
Program profesionálního vaření (DEP) je určen pro kreativní, nezávislé studenty se silným zájmem o vaření a gastronomii. Je to vynikající způsob, jak získat dovednosti potřebné pro povzbuzující kariéru. Certifikovaný kuchař je cenným, velmi žádaným zdrojem pro kuchyně velkých restaurací, hotelů, výletních lodí, finančních institucí, pečovatelských center a rezidencí seniorů. V potravinářském průmyslu je kvalifikovaný šéfkuchař považován za měřítko obchodního růstu a úspěchu. LaSalle College se nachází v samém srdci centra Montrealu, hlavního města gastronomie v Severní Americe.
Tento program je nabízen ve francouzštině nebo angličtině.
Kariérní vyhlídky
- kuchařka
- Chef de partie
- Zástupce šéfkuchaře
- Budoucí šéfkuchař
- Caterer
- Institucionální vaření (nemocnice, CLSC atd.)
- Gril kuchař
Specializovaný výcvik
- Obchodní a vzdělávací proces (30 h)
- Hygiena a bezpečnost potravin (30 h)
- Bezpečnost a ochrana zdraví (30 h)
- Senzorické vlastnosti potravin (45 h)
- Techniky vaření (30 h)
- Organizace kuchyně (30 h)
- Ovoce a zelenina (60 h)
- Základní preparáty (90 h)
- Profesionální vztahy (30 h)
- Mise en Místo: Polévky (45 h)
- Základní těsta, pečivo a těsta (60 h)
- Mise en Místo: maso, drůbež a zvěřina (105 h)
- Mise en Místo: Ryby a mořské plody (90 h)
- Mise en Place: Hors-d'Oeuvres a předkrmy (60 h)
- Mise en Místo: Dezerty (105 h)
- Plánování nabídek (60 h)
- Služby: Snídaně (60 h)
- Kulinářské prezentace (45 h)
- Služba: Menu du jour (60 h)
- Služba: Nabídky s vysokým objemem (45 h)
- Výroba: Bankety a provozování stravovacích služeb (75 h)
- Služby: Rauty (45 h)
- Služba: Table d'Hôte a à la Carte menu (135 h)
- Integrace do pracoviště (105 h)
Kontext kurzu
- 5týdenní učňovské vzdělávání v restauraci nebo stravování.
- Výroba kuchyně a jídelna v aktuálním obchodním kontextu.
- Učitelé s rozsáhlými zkušenostmi v restauračních a potravinářských podnicích.
Výukové vybavení
- Učební, výrobní a demonstrační kuchyně
- Výuka a veřejná jídelna
- Výukový bar
Průmyslová příslušnost
- Příjemce ceny Excellence předložené asociací dodavatelů a restaurací Quebec.
- Člen sdružení canadienne des chefs de cuisine
- Člen sdružení des restaurateurs du Québec
- Člen Chaîne des Rôtisseurs
Kritéria přijetí
Aby byli kandidáti způsobilí pro přijetí do programu odborného vaření, musí splnit jednu z následujících podmínek:
- Držet diplom střední školy nebo jeho uznaný ekvivalent, například, atestace rovnocennosti sekundárních V studií, nebo postsecondary diplom takový jako diplom vysokoškolských studií nebo bakalářský titul.
- Ve věku nejméně 16 let k 30. září školního roku, ve kterém má být zahájen výcvik, a který získal kredity v sekundárním vzdělávání v jazyce výuky, druhém jazyce a matematice v studijních programech zřízených ministrem nebo uznání rovnocenného učení.
- Po vstupu do programu musí mít nejméně 18 let a musí mít následující funkční předpoklady: úspěšné absolvování všeobecného rozvojového testu nebo uznání rovnocenného učení. Po získání zápočtů z III. Stupně v jazyce výuky, druhého jazyka a matematiky v programech zřízených ministrem se vyžaduje, aby souběžně s jejich odbornou přípravou absolvovali všeobecné vzdělávací kurzy, aby získali kredity sekundárního IV. a matematiky v programech zřízených ministrem
Ideální studenti
PROFIL POTENCIÁLNÍHO STUDENTA
Program Profesionální vaření (DVS) je určen pro kreativní, samostatné studenty se silným zájmem o vaření a gastronomii. Je to skvělý způsob, jak získat dovednosti potřebné pro stimulující kariéru.
Přijímací řízení
Stipendia a financování
FINANČNÍ POMOC
Jako mezinárodní student je vaší povinností zajistit potřebné finanční prostředky k dokončení vašeho studia. Vysoká škola nemůže v žádném případě převzít finanční odpovědnost za své studenty.
Většina půjček a stipendií je vyhrazena pro osoby s trvalým pobytem a kanadské občany studující na plný úvazek. Jak již bylo řečeno, zahraniční studenti mohou v určitých případech také využít finanční pomoc.
Osnovy
SPECIALIZOVANÉ ŠKOLENÍ
- Obchodní a vzdělávací proces (30 h)
- Hygiena a bezpečnost potravin (30 h)
- Bezpečnost a ochrana zdraví (30 h)
- Senzorické vlastnosti potravin (45 h)
- Techniky vaření (30 h)
- Organizace kuchyně (30 h)
- Ovoce a zelenina (60 h)
- Základní preparáty (90 h)
- Profesionální vztahy (30 h)
- Mise en Místo: Polévky (45 h)
- Základní těsta, pečivo a těsta (60 h)
- Mise en Místo: maso, drůbež a zvěřina (105 h)
- Mise en Místo: Ryby a mořské plody (90 h)
- Mise en Place: Hors-d'Oeuvres and Appetizers (60 h)
- Mise en Místo: Dezerty (105 h)
- Plánování nabídek (60 h)
- Služby: Snídaně (60 h)
- Kulinářské prezentace (45 h)
- Služba: Menu du jour (60 h)
- Služba: Nabídky s vysokým objemem (45 h)
- Výroba: Bankety a provozování stravovacích služeb (75 h)
- Služby: Rauty (45 h)
- Služba: Nabídka stolu d'Hôte a à la Carte (135 h)
- Integrace do pracoviště (105 h)
SOUVISLOSTI KURZU
- Pětitýdenní vyučení v restauraci nebo v potravinářském podniku.
- Výroba kuchyně a jídelna v aktuálním obchodním kontextu.
- Učitelé s rozsáhlými zkušenostmi v restauračních a potravinářských podnicích.
Výsledek programu
CÍLE ŠKOLENÍ
Studenti se naučí připravovat jídlo, vybrat vhodnou techniku vaření, organizovat a řídit kuchyni a vytvářet specifická menu. LaSalle College také vštěpuje svým absolventům zásadně zdravé a ekologicky uvědomělé hodnoty
Poplatek za studium programu
Kariérní možnosti
KARIÉRNÍ VYHLÍDKY
- kuchařka
- Chef de partie
- Zástupce šéfkuchaře
- Budoucí šéfkuchař
- Caterer
- Institucionální vaření (nemocnice, CLSC atd.)
- Gril kuchař
PRŮMYSLOVÉ ODVĚTVÍ
- Držitel ceny Excellence Award udělené Asociací dodavatelů hotelů a restaurací Québec.
- Člen sdružení canadienne des chefs de cuisine
- Člen Asociace restauratérů du Québec
- Člen Chaîne des Rôtisseurs