Spolupracovník aplikované vědy v kulinářském umění
Wallace State Community College
Klíčová informace
Umístění kampusu
Hanceville, Spojené státy americké
Jazyky
Angličtina
Studijní formát
Na kampusu
Doba trvání
4 semesters
Tempo
Plný úvazek
Školné
USD 18 624 / per year
Uzávěrka přihlášek
Vyžádejte si informace
Nejbližší datum zahájení
May 2024
Úvod
Oceněný certifikát (4 semestry)
O programu
Kuchaři, kuchaři a pracovníci přípravy potravin připravují, dochucují a vaří širokou škálu jídel v různých restauracích a dalších zařízeních poskytujících stravovací služby. Kuchaři a kuchaři vytvářejí recepty a připravují pokrmy, zatímco pracovníci přípravy potravin loupají a krájejí zeleninu, ořezávají maso, připravují drůbež a plní další úkoly, jako je udržování čistoty pracovních prostor a sledování teploty pecí a varných desek.
Šéfkuchaři mohou koordinovat práci zaměstnanců kuchyně, řídit přípravu jídel, určit velikosti porce, plánovat nabídky, objednávat zásoby potravin a dohlížet na provoz kuchyně, aby byla zajištěna jednotná kvalita a prezentace jídel.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155632_155598_45731808512_3e543a2169_k.jpeg" />
Vedle restaurací a kaváren, obchody s potravinami a specializované potraviny zaměstnávají kuchaře, kuchaře a pracovníky při přípravě jídla, aby připravily recepty a připravily jídlo pro zákazníky.
Někteří kuchaři a kuchaři chodí do obchodu jako kuchaři nebo kuchaři, nebo si otevřou vlastní restauraci. Jiní se stávají instruktory v kulinářských výcvikových programech.
Studium kuchařských umění nabízí organizované, specializované zkušenosti z učení, které zahrnují teoretické, laboratorní a prodejní zkušenosti, pokud jde o výživu, plánování, výběr, nákup, konzervování, přípravu a podávání jídel a potravin. Zahrnuty do tohoto programu jsou studie o různých potravinách a jejich výživových hodnotách a výuce v oblasti zpracování potravin, množství vaření, skladovacích zařízení, hygieny při manipulaci s potravinami a řízení. Instrukce bude klást důraz na výživové a kvantitativní stravovací služby v komerčních provozovnách potravin.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155633_155599_43964666040_b8782535e0_k.jpeg" />
Kariérní výhled
Očekává se, že počet pracovních míst pro kuchaře, kuchaře a pracovníky při přípravě jídel bude do roku 2014 výrazný. Růst zaměstnanosti bude stimulován růstem obyvatelstva, příjmů domácností a volného času, který lidem umožní stolovat a užívat si častěji dovolenou. Průměrné roční příjmy kuchařů a vedoucích kuchařů byly v květnu 2012 42 480 USD, přičemž nejvýše 10% vydělalo více než 74 120 USD ročně. (Zdroj: Úřad práce práce USA)
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155634_155600_edit_45782001361_3ef091e3a8_k.jpeg" />
Galerie
Kariérní možnosti
Kuchaři mohou koordinovat práci personálu kuchyně, řídit přípravu jídel, určovat velikosti porcí, plánovat jídelníčky, objednávat zásoby jídla a dohlížet na chod kuchyně, aby byla zajištěna jednotná kvalita a prezentace jídel.
Kromě restaurací a jídelen zaměstnávají i obchody s potravinami a specializovanými prodejnami potravin kuchaře, kuchaře a pracovníky pro přípravu jídel, kteří vyvíjejí receptury a připravují jídla pro zákazníky.
Někteří kuchaři a kuchaři podnikají jako cateringové či osobní kuchaři nebo si otevřou vlastní restauraci. Jiní se stávají instruktory v kulinářských vzdělávacích programech.
Očekává se, že do roku 2014 bude dostatek pracovních míst pro kuchaře, kuchaře a pracovníky připravující jídlo. Růst zaměstnanosti bude urychlen nárůstem počtu obyvatel, příjmů domácností a volného času, který lidem umožní častěji jíst venku a brát si dovolenou. Střední roční výdělky kuchařů a šéfkuchařů byly v květnu 2012 42 480 USD, přičemž nejvyšších 10 procent vydělalo více než 74 120 USD ročně. (Zdroj: Úřad pro statistiku práce Ministerstva práce USA)